Τα Νέα μας

Με πολύ κέφι τα μορμολάκια, μικρά και μεγάλα πραγματοποίησαν την καλοκαιρινή γιορτούλα τους, κλείνοντας έτσι μια ακόμη σχολική χρονιά. Μια χρονιά γεμάτη με γέλιο, παιχνίδι, αγάπη, συνεργασία, γνώση, διασκέδαση, δημιουργία και πολλά ακόμη συναισθήματα.
Στα πλαίσια της γιορτής έλαβαν μέρος ταλαντούχοι ζωγράφοι, μουσικοί δεξιοτέχνες, κορυφαίοι τραγουδιστές, επιδέξιοι χορευτές, και σπουδαίοι μάγειρες οι οποίοι διαγωνίστηκαν για να αναδείξουν το δικό τους ταλέντο. Στο τέλος όμως του διαγωνισμού μια αναπάντεχη ανατροπή προβλημάτισε ευχάριστα τα παιδάκια που δεν μπορούσαν να ανακαλύψουν το δικό τους ταλέντο, κι έτσι θεωρούσαν ότι απλά δεν έχουν κάποιο χάρισμα. «Τα κρυφά ταλέντα» όπως μας αποκαλύπτει και ο τίτλος της γιορτούλας μας, ήταν τα παιδιά χωρίς αυτοπεποίθηση τα οποία αναδείχθηκαν ως νικητές, καθώς η δημιουργική φαντασία τους τα οδήγησε στην κατασκευή μιας τρισδιάστατης πολιτείας. Κι αν ακόμα απορείτε για το δίδαγμα αυτής της παράστασης, τα παιδιά με το κρυφό ταλέντο θα σας πουν ομόφωνα «όλοι μας έχουμε κάποιο ταλέντο ή και πολλά, τα οποία μπορούμε να εξελίξουμε γιατί είμαστε παιδιά». Τα παιδιά δραματοποίησαν τους ρόλους τους, τραγούδησαν, χόρεψαν και κέρδισαν το πιο θερμό χειροκρότημα του κοινού.
Στο τέλος της γιορτής έγινε η απονομή την βραβείων τους και κλείνοντας μας τραγούδησαν το γνωστό τραγούδι «δεν μεγαλώνω!» υπενθυμίζοντας σε όλους τους παρευρισκόμενους την ξεγνοιασιά του να είσαι παιδί, και παρότρυναν όλους τους μεγαλύτερους να γίνουν ξανά για λίγο παιδιά! Τα παιδιά χρειάζονται συναισθηματική πληρότητα για να νιώθουν δυνατά και ασφαλή ώστε να ανακαλύψουν τα χαρίσματα τους. Ας τους χαρίσουμε απλόχερα όλη την αγάπη μας και την εμπιστοσύνη μας και να τους ευχηθούμε καλές διακοπές με πολλές δροσερές βουτιές!
Από την Διεύθυνση του Παιδικού Σταθμού «Μορμόλης»