Τα Νέα μας

Την Τρίτη 24 Ιανουαρίου, τα μεγαλύτερα παιδιά μας από το κέντρο προσχολικής αγωγής «Μορμόλης», παρευρέθησαν στην έκθεση «Ανθρωπόκαινος 20ο C», στο τζαμί Καρά Μουσά Πασά, όπου βίωσαν μια διαφορετική εμπειρία.
Στα πλαίσια ενός μουσειοπαιδαγωγικού προγράμματος σε συνεργασία με το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, τα μορμολάκια μας εξερεύνησαν τον χώρο, ξεναγήθηκαν και προβληματίστηκαν, γύρω από το θέμα που διαπραγματεύεται η έκθεση. Ακόμη εξέφρασαν τις απόψεις τους για τις διαφορετικές βιντεοπροβολές, τις συνέδεσαν με βιωματικές δραστηριότητες με την κυρία Σοφία και με πειράματα, επιλύοντας έτσι τις απορίες τους. Το αποτέλεσμα ήταν, τα παιδιά μας να κατανοήσουν με πρωτότυπο τρόπο, την επίπτωση της ανθρώπινης δράσης στον πλανήτη μας. Η αύξηση της θερμοκρασίας, το λιώσιμο των πάγων, τα ζώα στους πόλους της γης που τείνουν να αφανιστούν, η καταστροφή του πλαγκτόν, η δυσλειτουργία της τροφικής αλυσίδας, η αύξηση της στάθμης του νερού και πολλοί ακόμη προβληματισμοί, προκύπτουν στον επισκέπτη. Πραγματικά είναι αξιοθαύμαστο ότι ο καλλιτέχνης, κ. Σιτορέγκο, κατάφερε να μας μυήσει, να μας ευαισθητοποιήσει, τόσο ατομικά όσο και συλλογικά για την προστασία του περιβάλλοντος και για την διατήρηση του φυσικού μας πλούτου.
Ευχαριστούμε για την φιλοξενία και για την εποικοδομητική συνεργασία, που μας προσφέρει το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης και ιδιαιτέρως την μουσειοπαιδαγωγό κυρία Σοφία Τρούλη!
 
Π. Σ. Μορμόλης