Τα Νέα μας

Τα μορμολάκια είχαν μια ακόμη δημιουργική συνεργασία, καθ’ όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, με το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης. Είχαν την ευκαιρία να μυηθούν στην πολιτισμική μας κληρονομιά μέσα από ποικίλα μουσειοπαιδαγωγικά θέματα με οδηγό την κ. Σοφία Τρούλη, να διευρύνουν τους γνωστικούς και φανταστικούς τους ορίζοντες αλλά και να γνωρίσουν την τέχνη της κεραμικής με την καθοδήγηση της κ. Φρόσως Μπόρα.
Αφού οι μικροί μας κεραμίστες λερώθηκαν και πειραματίστηκαν κατάφεραν να δημιουργήσουν τα δικά τους ατομικά – μοναδικά αριστουργήματα. Για να εισπράξουν το χειροκρότημα του κοινού αποφάσισαν τα μορμολάκια να εκθέσουν τα έργα τους στα εικαστικά εργαστήρια του Μ.Σ.Τ.
Την Δευτέρα 18 Ιουνίου οι μικροί μας καλλιτέχνες με παρέα τους γονείς και τους φίλους τους απόλαυσαν το απόγευμά τους, καθώς θαύμαζαν τα έργα τους. Η έκθεση περιελάμβανε τα κεραμικά που είχαν δημιουργήσει τα παιδιά, ομαδικές επιτοίχιες θεματικές κατασκευές τις οποίες είχαν δημιουργήσει τα παιδιά καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς αλλά και τρισδιάστατες επιτραπέζιες κατασκευές. Οι τοίχοι ήταν εμπλουτισμένοι με φωτογραφικό υλικό των μικρών, ενώ ένα βίντεο από τις δράσεις των μικρών μας φίλων ολοκλήρωνε τον επισκέπτη για να έχει μια σφαιρική εικόνα για το πρόγραμμα, τις δράσεις, τα ερεθίσματα που εισέπραξαν τα παιδιά.
Έτσι αυτή η εποικοδομητική συνεργασία έφτασε στο τέλος της. Το γέλιο στο προσωπάκι των παιδιών αλλά και η ευχαρίστηση των γονέων μας εξασφαλίζει το εισιτήριο για την επόμενη συνεργασία μας. Ευχαριστούμε πολύ τα στελέχη του Μ.Σ.Τ. για όλο αυτό το αισθησιοκινητικό ταξίδι στη γνώση και στην εμπειρία. Ευχαριστούμε πολύ!
Π.Σ. Μορμόλης